GUD är svaret


Ofta gör vi misstaget att söka svaret hos oss själva eller hos andra människor. Men där hittar vi inget, det enda vi får är ännu flera frågor.

 

När jag vänder mej till mej själv så hittar jag inga lösningar, bara fler och fler frågor och omöjligheter. När vi sätter våra förhoppningar och förväntningar till andra, så möter vi mest oförmåga, ointresse och besvikelser.

 

Det håller aldrig att förtrösta på det mänskliga, och vet du varför, för att Gud vill att vi ska söka Honom, förstå att bara Han är svaret.

”En tillflykt är han, urtidens Gud, och härnere råda hans eviga armar.” 5 Mos 33:27

 

Jesus säger: Kom till mej, alla ni som arbetar och är betungade. Ta på er mitt ok, för mitt ok är milt och min börda är lätt. Matt 11:30

 

Ett ok är ingen vardagspryl precis i dag, man tänker väl närmast på det drag-ok som låg på oxarnas nackar där de stretade framför plogen.

 

Men ett ok var ju ett välsignat hjälpmedel. I stället för att lyfta en full vattenhink i varje hand och bära och känna handtaget skära in i händerna och märka hur armarna bli längre och längre, så kunde man ta ett ok, lägga det över axlarna, böja knäna och koppla fast hinkarna i den lina som fanns i varje ytterände. Så reste man sig och hade nu tyngden fördelad på i stort hela kroppen, händer och armar var helt avlastade.

 

Ta på er mitt ok ”för det är milt”; säger Jesus. Ett ok kunde även ha någon form av stoppning där det låg mot nacken och axlarna, vilket förståss gjorde det ändå bekvämare (mildare) om man skulle bära en längre sträcka

 

Det står ju också: Kom till mej, alla ni som arbeten och är betungade, så skall jag giva eder ro för edra själar. ( Matt 11:29) D,v,s. Jag skall svara på edra frågor, Jag vill stilla er oro och mätta er inre människa.

. Psaltaren 139:5
Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

Psaltaren 18:3
HERRE,
mitt bergfäste , min borg och min räddare, min Gud, min klippa, till vilken jag tager min tillflykt, min sköld och min frälsnings horn, mitt värn.

 

 

b-a
Klicka här för äldre andakter.
1 2 3 4 5 6 7